Horecameubilair: 3 inspirerende interieurconcepten

Het is zover, u hebt beslist om een nieuwe horecazaak te openen of uw huidige zaak ter restylen. Top! Maar hoe begin je daar nu aan? Alles begint bij het kiezen van de juiste stijl en het type horeca meubilair die het maximaal aantal klanten naar uw professionele zaak kan lokken.

De keuze van het meubilair moet in lijn liggen met de aard van uw café, bar of restaurant, het profiel van uw cliënteel en de prijzen die u hanteert. Het imago die u wilt uitstralen moet zich weerspiegelen in de decoratie en het meubilair van uw interieur.

Elk persoon die in Vlaanderen, Wallonië of over de grens op zoek is naar horeca meubilair kan door ons verholpen worden. We bieden onze jaren lange ervaring en kennis aan voor de inrichting van uw restaurant, bar, café, lounge, brasserie of hotel. Voor elk interieurconcept is er wel iets, gaande van Scandinavische stijl over industrieel design tot klassiek of modern interieur.

Scandinavische stijl

Wit is bijna altijd de basiskleur voor een Scandinavisch interieur. Dit heeft het voordeel dat je eindeloos kunt combineren met kleuren. Het lichte interieur refereert zich naar de donkere dagen in de winter die men heeft in Scandinavië, daarom houden Scandinaviërs van een licht interieur. Zachte lichte en rustige kleuren horen hier het beste bij. Pastel tinten zijn daardoor best populair in dit soort interieur. Voorbeelden van pastelkleuren zijn lichtgrijs, lichtgroen, lichtblauw, lichtgeel of zachtroze. Zo kan je zonder overheersing wat kleur geven aan jouw interieur.

De meeste Scandinavische barkrukken of Scandinavische eetkamerstoelen hebben dan ook een polypropyleen of gestoffeerde zitschelp in deze zachte kleuren. Dit in combinatie met een houten onderstel in beuk, eik of es.

Hout is iets dat onmisbaar is in een Scandinavisch interieur. We hadden het al over barkrukken en stoelen met houten poten maar ook een eettafel met houten blad past hier in het plaatje. Bijvoorbeeld tafelbladen in massieve eik of met visgraat motief zijn echte toppers.

Industriële stijl

Vintage meubelen behoren tot de interieur trends van dit moment! Wat kunnen we verstaan onder vintage meubelen? Zijn dit nu tweedehandsmeubelen die al een 30 jaar oud zijn of zijn het ook nieuwe meubelen? Wel eigenlijk is dit een combinatie van beide. Wij werken vooral met nieuwe meubels die een vintage look hebben. Deze industriële zitmeubelen zijn bijna niet meer weg te denken in de nieuwe hippe koffiebar next door. De stoere en industriële stijl combineert makkelijk in verschillende interieurstoelen en dat is een groot voordeel van dit soort meubilair.

Overbodige sierlijke afwerkingen hebben industriële stoelen niet. Ze zijn vooral te herkennen aan hun robuuste en wat verouderde look. Zwart metalen onderstellen en zittingen in een cognac of vintage bruine afwerking zijn hier de materialen die het meest gebruikt worden.

Zitbanken zijn een belangrijk aspect in de keuze voor een vintage inrichting. Denk maar aan de Chesterfield fauteuils, met hun gecapitonneerde afwerking straalt deze zitbank robuustheid uit en geeft dit onmiddellijk een stoerdere look aan uw interieur. Bij Meubelen Palma kan u Chesterfield fauteuils op maat laten maken.

En dan heb je nog de industriële tafels die niet te ontbreken zijn in uw interieur. De meeste tafels hebben een metalen frame die transparant gelakt of zwart gecoat is. De tafelbladen worden vooral gekozen in massieve eik met een donkere beits.

Luxueuze stijl

Er is zich een nieuwe trend aan het zetten in de ‘Gold Chique’ interieurstijl. Wat wordt hiermee bedoeld? Wel dan denken wij spontaan aan messing afwerking of marmer. Gouden elementen en afwerkingen in het interieur dienen als een extra eye-catcher. Tegenwoordig zie je een gouden rand op borden, gouden bestek, gouden details op de menukaart. En daarbij komt nu ook tafelbladen met een gouden messing rand of stoelen die een gouden epoxy coating hebben.

De keuze voor goud in combinatie met een velvet of velours bekleding zorgt ervoor dat uw zaak een chique en moderne uitstraling aanneemt. Deze interieurstijl zorgt voor de perfecte