Bedrijfsmeubilair: Trends 2020

Als werkgever is het belangrijk om te kunnen werken met gelukkige werknemers, want gelukkige werknemers zijn productieve werknemers. Om het welzijn van uw werknemer op kantoor te bevorderen is het belangrijk dat uw kantoorinrichting voldoet aan de nodige eisen van comfort en ergonomie.

Gelukkig personeel staat centraal

Als werkgever is het belangrijk om te kunnen werken met gelukkige werknemers, want gelukkige werknemers zijn productieve werknemers. Om het welzijn van uw werknemer op kantoor te bevorderen is het belangrijk dat uw kantoorinrichting voldoet aan de nodige eisen van comfort en ergonomie. Je hebt niks aan een bediende die klaagt over rug- of nekklachten vanwege het verkeerd gekozen kantoormeubilair. Het is dus zeer belangrijk om samen met uw personeel de geschikte bureelstoel te selecteren. Veel bureelstoelen zijn reeds voorzien van verstelbare armleuning, kopsteun, lendensteun, verschillende tiltmechanismen, … maar ook de stoffering kan bijdragen tot aangenamer werken.

Flexibele kantoorinrichting:

Om de sfeer op de werkvloer te verbeteren is het wel handig om een flexibele kantoorinrichting te hebben. Wat bedoelen we daar nu mee? Wel vrij eenvoudig gezegd is het de bedoeling dat uw werknemer niet vast hangt aan zijn werktafel. Hoe maak je nu uw kantoorruimte flexibeler? Dat je kan je al eenvoudig door verstelbare kantoortafels aan te kopen. Deze tafels maken het mogelijk om zowel al zittend maar ook al rechtstaand aan uw bureaudesk te werken. Een flexibele kantoorinrichting houdt ook in dat u uw werknemers de kans biedt om de vergaderruimte snel en eenvoudig van opstelling aan te passen. We denken dan vooral aan klaptafels op wielen die makkelijk verplaatst kunnen worden. Waar we nu ook veel meer aanvraag voor krijgen zijn apart, afgesloten vergaderboxen of zitbanken met hoge wanden die ervoor zorgt dat je afgeschermd zit van de rest van de kantoorruimte.

Ruimte voor ontspanning

Ontspanning is een algemene trend die vaak terug komt in kantoortrends. Vroeger werd ontspanning op de werkvloer vaak gecombineerd met een borrel op vrijdagnamiddag. Nu is dit verschoven naar een lekker ontspannen middagdutje. Powernaps maken een stevige opmars in de kantoorwereld. Daarom kan het handig zijn om een hoek in te richten met een afgesloten zitbank die kan dienen als plaats om uit te rusten. Ontspannen kan ook door het voorzien van enkele fitnesstoestellen waar uw werknemers tijdens hun pauze of na het werk zich even kunnen op uitleven.